Uw specialist op het gebied van arbeidsrecht in Arnhem
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 42
Ontslagvergoeding
arbeidsrecht Arnhem

Ontslagvergoeding in Arnhem

Heeft u recht op ontslagvergoeding?

Bent u ontslagen? Dan heeft u in veel gevallen recht op een ontslagvergoeding. Met deze vergoeding willen werkgevers u een compensatie geven voor het verlies van inkomen. Als u te maken heeft gekregen met ontslag in Arnhem of omgeving van Arnhem is het verstandig een advocaat in te schakelen. Wij vertellen u graag alles over uw rechten en plichten en adviseren u over de te nemen stappen. Wilt u dat wij met uw werkgever onderhandelen over de hoogte van de vergoeding? Ook dit doen wij graag voor u. Uw specialist op het gebied van arbeidsrecht uit Arnhem helpt u van begin tot eind met uw arbeidsrechtzaak.

Berekening van uw ontslagvergoeding

Als werknemers en werkgevers het niet eens worden over de hoogte van de ontslagvergoeding, wordt de zaak vaak voorgelegd aan de kantonrechter. Hij of zij bepaalt de hoogte aan de hand van een aantal factoren, namelijk het aantal dienstjaren, het laatstverdiende loon en een correctiefactor. De correctiefactor is meestal 1, dus dan verandert er niets aan het bedrag. Als het ontslag echter meer de schuld is van de werknemer, wordt de factor kleiner dan 1. Is het ontslag meer de schuld van de werkgever? Dan krijgt u een hogere ontslagvergoeding. Wij informeren u graag over het krijgen van een ontslagvergoeding in Arnhem of regio Arnhem.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.